Iustin Paraschiv anunță “extinderea operațiunilor în agricultura BIO în 2024”

Iustin Paraschiv, liderul Carmistin, a dezvăluit recent că firma sa operează peste 2000 de hectare de teren în mod organic și intenționează să-și mărească prezența în acest domeniu în cursul anului 2024 – “Ne propunem să cultivăm 8000 de hectare, din care peste 30% vor fi destinate agriculturii BIO“.

Într-o declarație proaspătă, Paraschiv a evidențiat angajamentul ferm al companiei pentru o agricultură sustenabilă și prietenoasă cu mediul. Trecerea la producția BIO urmărește să ofere consumatorilor produse de înaltă calitate, obținute fără utilizarea pesticidelor sau a îngrășămintelor chimice.

Cu o vastă experiență în domeniul agricol și o rețea extinsă de parteneri, Iustin Paraschiv își propune să consolideze și să extindă operațiunile în agricultura BIO în 2024. Planurile de expansiune vizează creșterea suprafeței cultivate în regim organic și diversificarea culturilor pentru a satisface cerințele în continuă schimbare ale pieței.

Carmistin, angajament pentru sănătatea clienților

Într-o eră în care calitatea alimentelor și sănătatea sunt tot mai importante, Carmistin își asumă cu fermitate angajamentul de a furniza produse de înaltă calitate, menite să promoveze sănătatea și bunăstarea clienților săi. Compania își fundamentează întreaga activitate pe principiul respectului față de sănătatea și necesitățile clienților săi.

De la selecția riguroasă a materiilor prime până la procesele de producție și distribuție, fiecare etapă este supravegheată și controlată pentru a garanta calitatea superioară a produselor. Transparența și responsabilitatea sunt valori esențiale pentru Carmistin. Compania se angajează să ofere informații clare și complete despre produsele sale, inclusiv despre procesele de producție și ingredientele utilizate.

În plus, își asumă responsabilitatea pentru impactul său asupra mediului și comunităților locale, adoptând practici durabile și sprijinind inițiative care contribuie la îmbunătățirea calității vieții. Prin angajamentul său puternic față de calitate, transparență și inovație, Carmistin reprezintă o alegere de încredere pentru cei care își doresc să-și protejeze sănătatea și să se bucure de alimente de cea mai înaltă calitate. Respectând sănătatea clienților săi, compania demonstrează că prioritatea este întotdeauna sănătatea.

Circuitul complet al hranei

Organizația Carmistin își asumă un angajament ferm față de agricultură și furaje, conștientă de importanța acestora în furnizarea de produse alimentare de înaltă calitate și durabile. Cu o abordare care pune accentul pe circuitul complet al hranei, așa cum a subliniat de multe ori președintele Iustin Paraschiv, grupul se implică activ în agricultură, având în vedere specificul local și responsabilitatea față de mediu.

Plecată de la principiul că “Totul începe de la agricultură“, Carmistin a decis să investească în dezvoltarea unui circuit al hranei, implicându-se direct în activitățile agricole pe terenurile pe care le deține. Această abordare duce la o producție agricolă de calitate, reflectată în terenurile întotdeauna fertile.

Suprafețele agricole deținute de Organizația Carmistin se întind pe 8.000 de hectare, preponderent în Diculești, județul Vâlcea și Baba Ana, județul Prahova. Amplasarea strategică în sudul României, alături de solurile de cea mai bună calitate, permit cultivarea unei game variate de culturi, incluzând grâu, porumb, rapiță și lucernă.

Carmistin cultivă atât cereale pentru consum, folosite în hrana animalelor în mixul de furaje, cât și loturi semincere. Culturile pentru consum sunt folosite în totalitate intern, asigurând necesarul pentru producția internă. În același timp, culturile de pe loturile semincere sunt destinate recoltării de semințe, care, după ce acoperă necesarul intern, sunt vândute altor companii agricole pentru a fi cultivate.

Totul Pentru Hrană: Misiunea Carmistin de a Oferi Produse de Calitate

Carmistin este o organizație dedicată sănătății și satisfacției clienților săi prin intermediul produselor alimentare de înaltă calitate, așa cum afirmă de fiecare dată fondatorul Iustin Paraschiv. Prin atenția acordată produsului și clienților, Carmistin și companiile sale partenere își propun să ofere produse impecabile, satisfăcând nevoile zilnice ale consumatorilor.

Cu o experiență de peste 20 de ani în industria agroalimentară românească, a devenit un punct de referință pe piață, evidențiind o grijă deosebită față de calitatea produselor și relația cu clienții și își asumă responsabilitatea de a asigura că produsele sale provin dintr-un mediu responsabil, iar companiile din cadrul organizației lucrează independent, dar cu o misiune comună: “totul pentru hrană“.

Prin integrarea a 90% din lanțul de producție agrozootehnic, Carmistin se distinge ca unul dintre puținele holdinguri din România care gestionează în mare parte întregul proces de producție, asigurând controlul complet asupra calității și originii produselor.

Organizația Carmistin este divizată în cinci divizii de producție principale: pui, porc, agricultură și producția de furaje, vită și energie verde. Prin concentrarea constantă pe produse calitative și tehnologii inovative, Carmistin investește consecvent în active și capital uman pentru a menține standardele înalte.

Cu o rețea de distribuție și vânzare care acoperă întreaga țară, Carmistin se concentrează pe satisfacerea nevoilor clienților din toate regiunile, în timp ce operațiunile sale de birouri și producție sunt concentrate în sudul României, pentru eficiență operațională.

Carmistin – 2000 ha teren cultivat în regim BIO

Organizația Carmistin administrează cu grijă resursele sale agricole, cultivând un total de 8.000 de hectare de teren, din care 2.000 de hectare sunt dedicate agriculturii BIO. Această investiție semnificativă în agricultura organică subliniază angajamentul companiei față de producția sustenabilă și respectul față de mediul înconjurător. Prin gestionarea responsabilă a acestor terenuri și promovarea practicilor agricole ecologice, Carmistin demonstrează dedicarea către calitatea și durabilitatea produselor.

Cele mai recente articole

Music club