Dana Budeanu – cine este, ce studii are, copii, familie și alte detalii din viața designerului de modă

Dana Budeanu, în vârstă de 44 de ani, se impune fără echivoc ca una dintre cele mai provocatoare figuri feminine din România. Cu o carieră notabilă în lumea vedetelor, atrage atenția nu doar datorită realizărilor sale, ci și prin abordarea tranșantă în exprimarea opiniei. 

Este cunoscută pentru curajul de a spune lucrurilor pe nume, atât în chestiuni politice, cât și sociale. Cu toate acestea, rămâne discretă în ceea ce privește detaliile intime ale vieții sale și ale celor dragi.

Dana Budeanu – cine este

Dana Budeanu este o personalitate proeminentă în lumea modei și a media din România, născută la 23 ianuarie 1981. Este cunoscută ca designer de modă și critic de modă, dobândind notorietate prin rubricile sale precum “Amețitele și Mafioții” și “Verdict”.

Absolventă a unor prestigioase instituții din Marea Britanie, Dana Budeanu și-a finalizat studiile de Marketing Management la Royal Holloway of London, a obținut un master în European Business la London School of Economics și a susținut un doctorat în integrare europeană la University College London.

În cariera sa, Dana Budeanu s-a autointitulat “stilista vedetelor,” afirmând că are creații care au fost apreciate pe scene internaționale, fiind purtate de vedete precum Jennifer Lopez, Eva Longoria sau Jessica Biel. În România, a colaborat cu personalități precum Mihaela Rădulescu, Andra și Corina.

Pe lângă activitatea în designul de modă, Dana a avut și o prezență în media, având o rubrică la PRO TV intitulată “Verdict”. Totuși, această colaborare s-a încheiat în urma unor controverse legate de criticile ei aspre la adresa unor proiecte sociale, în special un spital pentru copiii bolnavi de cancer.

Cu un stil distinct și o atitudine fermă, Dana Budeanu rămâne o figură controversată și influentă în peisajul cultural și media din România.

Ce studii are Dana Budeanu

Dana Budeanu a parcurs un traseu academic solid, având studii în domeniul marketingului și al afacerilor europene. Ea a absolvit cursurile de Marketing Management la Royal Holloway of London. 

Ulterior, a continuat educația la un nivel superior, obținând un master în European Business la London School of Economics. Dana și-a consolidat expertiza academică prin susținerea unui doctorat în integrare europeană la University College London.

Această pregătire academică solidă în Marea Britanie reflectă dedicarea și interesul său în înțelegerea aspectelor legate de marketing, afaceri europene și integrarea europeană. 

Dana Budeanu – familie

Dana Budeanu este destul de discretă în ceea ce privește detaliile vieții sale personale și de familie. Cu toate că este o personalitate publică, designer de modă și critic de modă apreciat, Dana Budeanu își păstrează viața privată într-un mod rezervat.

Din informațiile disponibile în presa din România, se știe că Dana Budeanu a fost căsătorită cu jurnalistul Radu Ion Budeanu, fondatorul publicațiilor Click și Ciao, și căsătoria lor s-a încheiat. Ulterior, Radu Budeanu s-a căsătorit cu Cristina Săvulescu, care activează și ea în domeniul designului de modă.

Dana Budeanu și Radu Budeanu au împreună două fete gemene, însă detalii suplimentare despre dinamica actuală a vieții lor de familie nu sunt foarte expuse în media sau pe platformele de socializare ale designerului.

În cadrul unui interviu acordat în podcastul „Față în față cu Ion Cristoiu”, Dana Budeanu a fost întrebată de jurnalist de ce nu a revenit la numele ei de familie după divorțul de Radu Budeanu. Ea a explicat că a ales să păstreze numele de Budeanu pentru că fiicele lor poartă același nume, iar acest lucru a facilitat gestionarea situațiilor, inclusiv călătoriile, și a menționat că brandul său era deja cunoscut sub acest nume.

În ceea ce privește relația cu fostul soț, Dana Budeanu a subliniat că nu există niciun fel de conflict și că totul decurge perfect. Despre legătura fetelor cu tatăl lor, ea a afirmat că aceasta este permanentă, și că nu s-a temut că fostul soț ar putea influența negativ educația pe care ea o oferă fiicelor lor. Dana a menționat că colaborarea privind educația fetițelor a fost întotdeauna perfectă și că totul decurge într-un mod armonios și fără conflicte.

Este demn de remarcat faptul că Dana Budeanu acordă o atenție sporită carierei și activităților sale profesionale, concentrându-se pe designul de modă și pe critica vestimentară, păstrând, în același timp, un colț al vieții sale personale departe de lumina reflectoarelor.

Ce religie are Dana Budeanu

Ce religie are Dana Budeanu

Sursa foto

Dana Budeanu, creatoare de modă și cunoscută pentru rubricile „Amețitele și Mafioții” și „Verdict Politic”, dar și pentru aparițiile TV, a câștigat notorietate în rândul publicului datorită abordării directe în criticarea politicienilor și a situațiilor de interes național, precum și în evaluarea comportamentelor care nu se încadrează într-un tipar specific, fie că sunt ale bărbaților sau femeilor.

În anul 2021, în urma unui atac antisemit asupra renumitei actrițe Maia Morgenstern, Dana Budeanu a intervenit și a dezvăluit că este de etnie evreiască. Această informație a fost făcută publică printr-un mesaj postat pe pagina ei de Facebook, în care își exprima solidaritatea cu Maia și, în același timp, sublinia că ea este “din întâmplare evreică”. A adus în discuție istoria personală a familiei sale, menționând că bunica ei a fost deportată la vârsta de 12 ani împreună cu întreaga familie.

În ciuda faptului că a dezvăluit apartenența sa la etnia evreiască, nu s-a menționat explicit în informația furnizată dacă Dana Budeanu urmează o anumită religie asociată cu această etnie. Este important să subliniem că etnicitatea evreiască nu presupune neapărat o anumită orientare religioasă, deoarece există diversitate în ceea ce privește credințele în rândul comunității evreiești.

Dana Budeanu – apariții publice controversate

Dana Budeanu, cunoscută pentru abordarea ei directă și stilul liber de exprimare, a generat numeroase controverse în mediul online prin postările sale pe diverse platforme, cum ar fi YouTube, Instagram și Facebook. Iată câteva dintre cele mai mari controverse provocate de ea:

 • Incidentul cu Pro Tv (Toamna 2019): O postare controversată a Danei Budeanu a dus la încetarea colaborării cu Pro Tv. Mesajul se refera la Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele Asociației Daruieste Viata, care coordonau construcția primului spital de Oncologie din România. Această postare a generat un scandal, inclusiv cu implicarea primarului Gabriela Firea.
 • Critica la adresa lui Rareș Bogdan: Dana Budeanu a criticat public figura publică Rareș Bogdan, acuzându-l că grija exagerată față de imaginea sa îl demasculinizează. A adus în discuție preocupările sale aparent excesive pentru aspectul fizic și vestimentație.
 • Mesajul pentru bărbați – “Fatalailor”: Dana Budeanu a adresat de multe ori un mesaj controversat bărbaților, numindu-i “fatalai”. A vorbit despre anumite comportamente pe care le consideră puțin masculine, inclusiv preocuparea pentru îngrijirea personală, fumatul de țigări slim și altele.
 • Opinia despre femeile rubensiene: Într-un episod postat pe YouTube, Dana Budeanu a provocat controverse vorbind despre femeile plinuțe. A afirmat că femeile plinuțe, dar asumate, sunt mai frumoase decât cele care se plâng de formele lor în public.
 • Postarea despre tragedia de la Colectiv: Dana Budeanu a avut o postare controversată pe rețelele de socializare cu referire la tragedia de la Colectiv, generând reacții mixte în mediul online.
 • Discursul despre femeile însărcinate și mame: Dana Budeanu a provocat discuții în mediul online cu un discurs despre femeile însărcinate și mame, exprimându-și opinii critice și folosind termeni jignitori.

Aceste controverse au consolidat imaginea Danei Budeanu ca o figură publică controversată și au fost subiecte frecvent dezbatute în mediul online.

Dana Budeanu și politica

Dana Budeanu nu este străină de implicarea în sfera politică, exprimându-și des deschis opinii și comentarii critice față de diverse aspecte ale vieții politice în România. Aceasta a devenit cunoscută pentru atitudinea ei tranșantă și stilul direct de exprimare, inclusiv în domeniul politic. Iată câteva aspecte relevante legate de Dana Budeanu și politica:

 • Implicarea în rubrici politice: Dana Budeanu a deținut rubrici în mediul online, precum “Verdict Politic”, în care a abordat subiecte legate de politica românească. Aceasta și-a exprimat opinii punctuale și adesea critice față de politicieni și deciziile acestora.
 • Păreri tranșante: Dana Budeanu nu ezită să critice deschis politicienii și să comenteze evenimente politice majore. Atitudinea sa tranșantă și limbajul direct au făcut ca opiniiile ei să fie adesea considerate controversate, dar au și adus popularitate și notorietate.
 • Implicarea în dezbaterea publică: Prin intermediul blogului, podcast-ului și platformelor de socializare, Dana Budeanu a fost activă în dezbaterea publică cu privire la diverse teme, inclusiv cele politice. A dezbătut subiecte de interes național și a criticat acțiuni sau decizii care au stârnit atenția publicului.
 • Poziționarea independentă: Dana Budeanu s-a poziționat ca o voce independentă în peisajul politic, respingând asocierea cu anumite partide sau grupuri. Aceasta și-a exprimat nemulțumirea față de sistemul politic existent și a pledat pentru schimbări și transparență.
 • Controverse și repercusiuni: Opiniile și comentariile ei au adus deseori controverse și au dus la repercusiuni. De exemplu, unele declarații controversate i-au adus întreruperea colaborării cu anumite medii de comunicare, cum s-a întâmplat în cazul Pro Tv.

În concluzie, Dana Budeanu este cunoscută pentru abordarea ei francă și implicarea în dezbaterea politică, contribuind la peisajul mediatic din România cu opinii și critici adesea controversate.

Cele mai recente articole

Music club