Ce trebuie să știi despre Electric Castle, cel mai mare festival de muzică din România

Electric Castle, renumitul festival de muzică din România, a evoluat într-o tradiție anuală impresionantă. Localizat într-un peisaj unic, acest eveniment aduce împreună iubitorii de muzică din toate colțurile lumii pentru a sărbători diversitatea și creativitatea.

Istoricul Electric Castle

Electric Castle, un festival de muzică și arte, s-a impus pe scena culturală din România ca un eveniment unic în fiecare vară, aducând împreună iubitorii de muzică și artă din întreaga lume. 

Cu o istorie impresionantă ce se întinde pe o perioadă de peste un deceniu, Electric Castle nu este doar un simplu festival, ci și o experiență în continuă evoluție.

 • Începuturile – 2013: Primul Pas în Magia Castelului

Primul ecou al Electric Castle a răsunat în anul 2013, când festivalul și-a deschis porțile la Castelul Bánffy din comuna Bonțida, județul Cluj. 

Inițiat ca un eveniment local, festivalul a cucerit inimile a peste 32.000 de participanți în prima sa ediție, oferind un lineup eclectic care a inclus nume precum Morcheeba, Pendulum DJ Set, și James Zabiela.

 • 2014: Extindere și Performanțe Memorabile

Sub motto-ul “Bigger, Stronger, Better,” Electric Castle și-a consolidat reputația în 2014, extinzându-se la 4 zile și aducând pe scenele sale artiști de calibru mondial. 

Cu 79.000 de participanți, a devenit cel mai mare festival din istoria României până în acel moment. Die Antwoord, Thievery Corporation, și Bonobo au răsunat în acel an, marcând o nouă etapă în evoluția festivalului.

 • 2015-2016: Diversitate și Atracții Globale

Edițiile ulterioare au adus o diversitate muzicală și un spectacol vizual impresionant. The Prodigy, Rudimental, Skrillex, și Sigur Rós au pășit pe scenele festivalului, atrăgând audiențe tot mai mari. 

Electric Castle a devenit un punct de întâlnire pentru iubitorii de reggae, hip-hop, electronică, și multe alte genuri.

 • 2017-2018: Pasiune pentru Spectacol și Extindere Continuă

Ediția din 2017, sub motto-ul “The most spectacular EC yet,” a adus pe scenă nume precum Deadmau5, Franz Ferdinand, și Zedd, atrăgând peste 171.000 de vizitatori. 

În 2018, sub sloganul “Meet Me at the Castle,” festivalul a continuat expansiunea sa, aducând artiști precum Damian Marley, Jessie J, și Mura Masa.

 • 2019: Inovații și Implicare Socială

Ediția din 2019, sub sloganul “All things hidden/All things beautiful,” a marcat o nouă etapă în evoluția Electric Castle. O galerie de artă, New Media Castle, a fost introdusă, aducând o dimensiune artistică suplimentară. 

Festivalul a fost, de asemenea, recunoscut pentru implicarea în accesibilitate, fiind primul din România care a adus translatori în limbajul semnelor pentru cei cu deficiențe de auz.

 • 2020-2021: Adaptare și Resiliență în Fața Pandemiei

În fața pandemiei COVID-19, Electric Castle a demonstrat adaptabilitate și reziliență. În 2021, a avut loc o ediție specială în trei locații diferite, marcând o premieră în istoria festivalului.

 • 2022-2023: Ani de Recorduri și Inovație Continuă

Ediția din 2022 a adus cu sine un număr impresionant de participanți, peste 272.000 de persoane, iar festivalul a implementat conceptul de EC Village. 

Artiști de talie mondială, precum Twenty One Pilots, Gorillaz, și Disclosure, au susținut spectacole memorabile.

Ediția din 2023 a adus pe scenă artiști precum George Ezra, Sigur Ros, și Pendulum, marcând o nouă etapă în evoluția festivalului.

 • Viitorul – 2024 și Dincolo de Așteptări

În 2024, Electric Castle își sărbătorește a zecea ediție, promițând o experiență memorabilă și surprize unice pentru participanți. Cu o istorie plină de momente incredibile, festivalul rămâne ancorat în valorile sale de diversitate, inovație și implicare socială.

Electric Castle nu este doar un eveniment anual, ci o poveste în evoluție continuă, o simfonie a sunetelor și a culturii care continuă să inspire și să unească comunități în fiecare vară.

Locația și Amplasamentul Festivalului

Electric Castle își desfășoară festivalul într-o locație cu totul specială și fermecătoare, creând o atmosferă unică pentru participanți. Festivalul are loc la Castelul Bánffy din comuna Bonțida, județul Cluj, România. 

Acest amplasament istoric adaugă un strat suplimentar de magie și autenticitate experienței festivaliere.

 • Castelul Bánffy: Bijuteria Arhitecturală

Castelul Bánffy, cunoscut și sub numele de Castelul de la Bonțida, este un monument arhitectural în stil Baroque, construit în secolul al XV-lea. 

Situat în satul Bonțida, în apropierea orașului Cluj-Napoca, acest castel istoric aduce un farmec aparte festivalului. Construit inițial de familia Bánffy, castelul a trecut prin diverse perioade istorice, inclusiv epoca comunistă, în care a suferit neglijări și degradări.

 • Restaurarea și Revigorarea prin Electric Castle

În prezent, Castelul Bánffy este restaurat și gestionat de Transylvania Trust, contribuind la conservarea patrimoniului cultural al României. 

Electric Castle a avut un impact semnificativ în această restaurare prin campanii sociale precum “Give me a Brick,” unde festivalierii au avut oportunitatea să doneze pentru restaurarea castelului.

 • Aria Festivalului: Spațiu Pictural pentru Diversitate

Festivalul se desfășoară pe domeniul extins al castelului, oferind participanților o experiență complexă și variată. Spațiul este împărțit în zone distincte, precum scenele de concerte, zonele de camping, zonele de activități artistice și spații pentru instalații interactive. 

Această distribuție a spațiului permite participanților să exploreze și să se bucure de diverse aspecte ale festivalului.

 • EC Village: O Adiție Inovatoare

Ediția din 2022 a introdus conceptul de EC Village, un spațiu comun pentru toți participanții cazați în zona de camping din apropierea festivalului. Această adiție inovatoare a creat un mediu social și cultural în care participanții să interacționeze și să împărtășească experiențe.

 • Impactul Asupra Comunității Locale

Festivalul nu doar aduce o atmosferă vibrantă la castel, ci are și un impact semnificativ asupra comunității din Bonțida. Locuitorii din zonă transformă casele în moteluri și pensiuni pentru a găzdui festivalieri, oferind astfel oportunități economice semnificative. 

Prin intermediul festivalului, s-au făcut eforturi pentru restaurarea castelului și pentru îmbunătățirea infrastructurii locale, cum ar fi terenul de sport al școlii din Bonțida, care a fost restaurat cu ajutorul sponsorizărilor.

 • Sustenabilitate și Conștientizare Ecologică

Electric Castle a evidențiat, de asemenea, preocuparea sa pentru mediu. Festivalul se implică activ în colectarea selectivă a deșeurilor, reducerea consumului de plastic, împădurirea zonei de camping, înlocuirea covorului de iarbă de pe domeniu și reducerea consumului de apă.

În final, Electric Castle nu este doar un festival de muzică, ci și o călătorie într-un cadru istoric și pitoresc. Castelul Bánffy oferă o ambianță unică, iar amplasamentul festivalului devine o scenă vie pentru diversitatea culturală, artă și muzică. 

Prin amplasamentul său inspirat și implicarea sa în conservarea patrimoniului, Electric Castle continuă să creeze amintiri și să aducă o contribuție semnificativă la comunitate și mediu.

Diverse Genuri Muzicale

Diverse Genuri Muzicale

Sursa foto

La Festivalul Electric Castle, diversitatea muzicală este un element-cheie, iar organizatorii își propun să ofere participanților o gamă variată de genuri muzicale. În fiecare an, festivalul aduce pe scenele sale artiști reprezentativi din diferite domenii muzicale, creând astfel o experiență eclectică pentru public. Iată câteva dintre genurile muzicale întâlnite la Festivalul Electric Castle:

1. Electronică:

 • Descriere: Un pilon important al festivalului, zona electronică prezintă DJ-ii și producătorii care acoperă o varietate de subgenuri, cum ar fi house, techno, EDM, și drum and bass.
 • Exemple de Artiști: Skrillex, Calvin Harris, Tiesto.

2. Rock Alternativ:

 • Descriere: Scenele de rock alternativ găzduiesc trupe și artiști care aduc sunete inovatoare, de la alternative rock și indie rock la post-rock.
 • Exemple de Artiști: Alt-J, Franz Ferdinand, Bring Me the Horizon.

3. Hip-Hop/Rap:

 • Descriere: Zona dedicată hip-hop-ului aduce artiști care combină ritmuri puternice cu versuri expresive.
 • Exemple de Artiști: Kendrick Lamar, Wiz Khalifa, ASAP Rocky.

4. Reggae/Dub:

 • Descriere: Sunetele relaxate ale reggae-ului și experimentele sonore ale dub-ului găsesc loc la Electric Castle, oferind o atmosferă relaxată.
 • Exemple de Artiști: Damian Marley, Ziggy Marley.

5. Indie/Alternative:

 • Descriere: Genul indie acoperă o gamă largă de sunete alternative, de la indie pop și folk la alternative dance.
 • Exemple de Artiști: Florence + The Machine, Bastille, Two Door Cinema Club.

6. Muzică Dance/House:

 • Descriere: Ritmurile vibrante ale muzicii dance și house sunt prezente în zona dedicată petrecerilor și dansului.
 • Exemple de Artiști: David Guetta, Martin Garrix.

7. Metal/Hardcore:

 • Descriere: Scenele metal și hardcore aduc energie intensă și sunete puternice, cu trupe care acoperă spectrul metalului.
 • Exemple de Artiști: Parkway Drive, Architects.

8. Pop/Electro-Pop:

 • Descriere: Zonele pop prezintă artiști care aduc sunete pop și electro-pop, adesea cu elemente inovatoare.
 • Exemple de Artiști: CHVRCHES, Sofi Tukker.

9. Funk/Soul:

 • Descriere: Sunetele tradiționale ale funk-ului și soul-ului pot fi experimentate în zonele dedicate acestor genuri.
 • Exemple de Artiști: Jamiroquai, Parov Stelar.

10. World Music:

 • Descriere: Festivalul își propune să aducă influențe din întreaga lume, incluzând muzică tradițională și ritmuri exotice.
 • Exemple de Artiști: Tinariwen, Gogol Bordello.

Aceste genuri reprezintă doar o parte din diversitatea muzicală oferită la Festivalul Electric Castle, iar fiecare ediție aduce surprize și experimente noi pentru a satisface gusturile variate ale participanților.

Artiști de Top și Line-up-uri Impresionante

Festivalul Electric Castle și-a câștigat reputația pentru lineup-urile impresionante și prezența unor artiști de top pe scenele sale diverse. 

Fiecare ediție aduce o selecție variată de artiști din diferite genuri muzicale, transformând domeniul Castelului Bánffy într-un loc vibrant și plin de energie. Iată o privire detaliată asupra unor ediții anterioare și a artiștilor de top care au urcat pe scenele Festivalului Electric Castle:

Electric Castle 2013:

 • Headlineri:
  • Morcheeba
  • Pendulum DJ Set
  • Feed Me
 • Alți Artiști Notabili:
  • James Zabiela
  • Fritz Kalkbrenner
  • Dope DOD
  • Dub Pistols
  • Stanton Warriors

Electric Castle 2014:

 • Headlineri:
  • Die Antwoord
  • Thievery Corporation
  • Bonobo
 • Alți Artiști Notabili:
  • DJ Fresh
  • Gramatik
  • Chris Liebing
  • Wilkinson
  • Foreign Beggars

Electric Castle 2015:

 • Headlineri:
  • The Prodigy
  • Rudimental
  • Fatboy Slim
 • Alți Artiști Notabili:
  • The Cat Empire
  • The Glitch Mob
  • Sub Focus
  • Sigma
  • Netsky Live

Electric Castle 2016:

 • Headlineri:
  • Skrillex
  • Bring Me the Horizon
  • Sigur Rós
 • Alți Artiști Notabili:
  • Bastille
  • Paul Kalkbrenner
  • Gorgon City
  • Flux Pavilion
  • Camo & Krooked

Electric Castle 2017:

 • Headlineri:
  • Deadmau5
  • Franz Ferdinand
  • Zedd
 • Alți Artiști Notabili:
  • Alt-J
  • Paul van Dyk
  • Moderat
  • Nero

Electric Castle 2018:

 • Headlineri:
  • Damian Marley
  • Jessie J
  • Mura Masa
 • Alți Artiști Notabili:
  • Richie Hawtin
  • Groove Armada
  • San Holo
  • Wolf Alice

Electric Castle 2019:

 • Headlineri:
  • Florence + The Machine
  • Thirty Seconds to Mars
  • Limp Bizkit
 • Alți Artiști Notabili:
  • Bring Me the Horizon
  • CHVRCHES
  • Sofi Tukker
  • Metric

Electric Castle 2022:

 • Headlineri:
  • Twenty One Pilots
  • Gorillaz
  • Disclosure
 • Alți Artiști Notabili:
  • Moderat
  • Caribou
  • Editors
  • Mogwai

Electric Castle 2023:

 • Headlineri:
  • George Ezra
  • Iggy Pop
  • Sigur Ros
 • Alți Artiști Notabili:
  • Nothing But Thieves
  • Pendulum
  • Macklemore
  • Jamie xx

Fiecare artist aduce un vibe unic și o energie aparte, iar lineup-urile variate asigură că participanții au ocazia să descopere noi preferințe muzicale și să se bucure de o experiență diversificată la fiecare ediție a Festivalului Electric Castle.

Activități și Zone Aparte

Activități și Zone Aparte

Sursa foto

Festivalul Electric Castle nu se limitează la concerte; oferă o paletă variată de activități și zone aparte care adaugă o dimensiune suplimentară la experiența participanților. Fiecare ediție vine cu inovații și adiții, creând un mediu vibrant și interactiv. 

 • EC Village: Introdus în 2022, EC Village este un spațiu comun și social pentru participanții cazați în zona de camping. Aici, oamenii se pot întâlni, socializa și lua parte la diverse activități.
 • Ateliere și Workshopuri: Electric Castle oferă participanților posibilitatea de a se implica în diverse ateliere și workshopuri. Acestea pot include ateliere de artă, sesiuni de yoga, demonstrații tehnologice și multe altele.
 • Zone de Relaxare și Chillout: În cadrul festivalului, există zone special amenajate pentru relaxare și chillout. Aceste spații oferă un refugiu de la agitația concertelor și permit participanților să se odihnească și să se reconecteze cu mediul înconjurător.
 • Gastronomie și Street Food: Oferind o varietate de opțiuni culinare, zonele gastronomice și food truck-urile aduc participanților o experiență culinară diversificată, de la mâncăruri tradiționale la reinterpretări moderne ale unor preparate clasice.
 • Zone de Artă Interactivă: Electric Castle găzduiește instalații de artă interactivă, permițând participanților să exploreze creații luminoase, instalații multimedia și concepte artistice inovatoare.
 • Zone de Activități Sportive: Unele ediții ale festivalului au inclus zone dedicate activităților sportive, cum ar fi terenuri de fotbal sau baschet, oferind participanților șansa să se angajeze în activități fizice într-un cadru distractiv și prietenos.
 • Zona Silent Disco: O experiență aparte este oferită de zona Silent Disco, unde participanții pot dansa la muzică în căști, creând o atmosferă de dans privată în mijlocul mulțimii.
 • Zone de Gaming și Realitate Virtuală: Festivalul poate include zone de gaming și experiențe de realitate virtuală, oferind participanților o pauză distractivă și interactivă.
 • Zone de Îngrijire Personală: Unele ediții includ zone dedicate relaxării și îngrijirii personale, cum ar fi spații pentru tratamente de înfrumusețare.

Aceste activități și zone aparte contribuie la diversitatea și atracția Festivalului Electric Castle, oferind participanților o experiență completă, în care muzica este doar unul dintre elementele remarcabile ale întregului eveniment.

Impactul Asupra Comunității și Mediului

Festivalul Electric Castle nu doar îmbogățește experiența participanților, ci are și un impact semnificativ asupra comunității locale și mediului înconjurător. 

Prin diverse inițiative și proiecte, organizatorii festivalului și comunitatea din Bonțida lucrează împreună pentru a crea un eveniment cu un impact pozitiv și sustenabil.

 • Efecte Economice Locale: Electric Castle aduce un aflux semnificativ de turiști și participanți, generând venituri considerabile pentru locuitorii din Bonțida. Mulți localnici profită de oportunitatea de a-și transforma casele în moteluri temporare sau de a oferi servicii de cazare și alimentație, contribuind astfel la dezvoltarea economică locală.
 • Restaurarea Castelului Bánffy: Prin campanii precum “Give me a Brick”, festivalul implică participanții în susținerea financiară a proiectelor de restaurare ale Castelului Bánffy. Fondurile colectate sunt direcționate către lucrări de conservare și renovare a acestui monument arhitectural, contribuind la menținerea patrimoniului cultural și istoric al zonei.
 • Sponsorizări și Investiții în Educație: Prin implicarea continuă a sponsorilor, festivalul susține inițiative educaționale locale. Un exemplu notabil este restaurarea terenului de sport al școlii din Bonțida și achiziționarea de mobilier pentru sălile de clasă, sprijinind astfel condițiile educaționale din comunitate.
 • Parteneriate cu ONG-uri și Proiecte Sociale: Electric Castle colaborează cu organizații non-guvernamentale și derulează proiecte sociale. De exemplu, introducerea translatorilor în limbajul semnelor pentru cei cu deficiențe de auz în 2019 a adus atenția asupra nevoilor acestui grup și a consolidat angajamentul festivalului față de incluziune.
 • Practici Ecologice și Sustenabilitate: Festivalul se angajează în practici ecologice, cum ar fi colectarea selectivă a deșeurilor, reducerea consumului de plastic și împădurirea zonei de camping. Prin astfel de inițiative, Electric Castle își propune să minimizeze impactul negativ asupra mediului înconjurător.
 • Inovații Tehnologice pentru Eficiență Energetică: Utilizarea tehnologiei în cadrul festivalului nu se limitează doar la aspectele de divertisment. Electric Castle implementează inovații tehnologice pentru eficiență energetică, contribuind la reducerea consumului de resurse și la minimizarea amprentei de carbon.
 • Proiecte Culturale și Artistice: Prin organizarea unor evenimente precum New Media Castle, o galerie de artă ce prezintă lucrări ale artiștilor vizuali, Electric Castle promovează proiecte culturale și artistice, contribuind la diversificarea și promovarea culturii în comunitate.
 • Promovarea Turismului Local: Electric Castle devine un ambasador al zonei, promovând turismul local și atrăgând atenția asupra frumuseții și bogăției culturale a regiunii în care se desfășoară.

Prin aceste inițiative, Electric Castle se transformă într-un agent activ de dezvoltare comunitară și susținere a mediului, depășindu-și rolul de simplu festival muzical și devenind un actor important în viața socială și culturală a regiunii.

Consiliere pentru Participanți: Cazare și Transport

Pentru participanții la Festivalul Electric Castle, pregătirea pentru eveniment implică luarea în considerare a aspectelor legate de cazare și transport. Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a facilita aceste aspecte importante ale experienței la festival:

Cazare:

 • Rezervă În Avans: Datorită popularității festivalului, opțiunile de cazare pot deveni limitate rapid. Recomandăm să îți rezervi cazarea cu câteva luni înainte pentru a asigura un loc convenabil.
 • Explorează Opțiunile Locale: În afara ofertelor tradiționale de hoteluri, explorează opțiunile locale, precum pensiuni sau închirieri de case. Unele locuințe particulare din zonă oferă cazare temporară pentru festivalieri.
 • Camping: Dacă îți place atmosfera de camping, verifică opțiunile disponibile în zona de camping a festivalului. Asigură-te că ai toate echipamentele necesare pentru o experiență confortabilă.
 • Împarte Cazarea: Dacă vii cu prieteni, luați în considerare împărțirea cazării pentru a reduce costurile individuale. Mulți participanți optează pentru această variantă pentru a face experiența mai accesibilă financiar.

Transport:

 • Planifică-ți Traseul: Stabilește traseul călătoriei tale către Bonțida. Fii conștient de condițiile de trafic și alege rutele care minimizează posibilele întârzieri.
 • Utilizează Transportul Public: Dacă este posibil, ia în considerare utilizarea transportului public pentru a ajunge la festival. Agențiile de transport oferă adesea opțiuni speciale sau curse suplimentare pe durata evenimentelor mari.
 • Car Sharing sau Ride-Sharing: Aplicații de car sharing sau ride-sharing pot fi o opțiune convenabilă și accesibilă. Multe orașe din apropierea festivalului au servicii de acest gen, iar costurile pot fi împărțite între participanți.
 • Rezervă în Avans Bilete de Tren sau Autobuz: Dacă alegi transportul public, rezervă-ți biletele în avans pentru a te asigura că ai loc în mijloacele de transport dorite, în special în perioadele aglomerate.
 • Parcare și Transport Local: Dacă ajungi cu mașina personală, informează-te despre opțiunile de parcare în zona festivalului. Poate fi util să ai și o bicicletă sau să utilizezi mijloacele locale de transport pentru a te deplasa pe durata evenimentului.
 • Rămâi la Curent cu Informațiile de Transport: Urmărește site-ul oficial al festivalului și alte surse de informare pentru a fi la curent cu orice modificări sau informații relevante legate de transport.
 • Pregătește-ți Itinerariul în avans: Planifică-ți călătoria zilnică către și de la festival, astfel încât să poți bucura de eveniment fără griji legate de transport.

Prin pregătirea atentă a cazării și transportului, vei putea să te bucuri în mod optim de experiența la Festivalul Electric Castle, fără a întâmpina probleme legate de aceste aspecte practice.

Aspecte importante pentru O Experiență Perfectă la Electric Castle

Aspecte importante pentru O Experiență Perfectă la Electric Castle

Sursa foto

Pentru a avea o experiență perfectă la Festivalul Electric Castle, este esențial să te pregătești în avans și să ții cont de diverse aspecte, de la bilete și cazare până la comportamentul în timpul evenimentului. Iată câteva sfaturi pentru a-ți asigura o experiență memorabilă:

1. Achiziționarea Biletelor:

 • Rezervă Biletele În Avans: Asigură-te că îți achiziționezi biletele în avans, pentru a beneficia de prețuri mai bune și pentru a evita aglomerația din ultimul moment.

2. Cazare și Transport:

 • Rezervă Cazarea Din Timp: Dacă nu alegi camping, asigură-te că ai rezervat cazarea într-un loc convenabil. În zonă există opțiuni variate, de la hoteluri la pensiuni și închirieri particulare.
 • Planifică-ți Transportul: Stabilește-ți traseul și mijlocul de transport cu atenție. Asigură-te că ai rezervat biletele de tren sau autobuz în avans, dacă este cazul.

3. Pachetul Esențial:

 • Lista Cu Echipament: Fă o listă cu lucrurile esențiale: bilet, legitimație, încărcătoare pentru telefon, cort și sac de dormit (dacă alegi camping), haine potrivite pentru vreme, încălțăminte confortabilă, medicamente de bază etc.

4. Hidratare și Alimentație:

 • Apă și Snack-uri: Asigură-te că ai suficientă apă și gustări la tine. Festivalul poate fi intens, iar hidratarea și alimentația corespunzătoare sunt esențiale pentru a te menține energizat.

5. Planificarea Zilei:

 • Harta Festivalului: Studiază harta festivalului în avans pentru a te orienta mai ușor între scene și activități.
 • Programul Artiștilor Preferați: Notează programul artiștilor pe care nu vrei să îi ratezi. Unele concerte pot avea loc în același timp, deci planificarea în avans te ajută să profiți la maxim de eveniment.

6. Îmbracă-te Confortabil:

 • Haine Potrivite Vremii: Verifică prognoza meteorologică și îmbracă-te corespunzător. O pelerină de ploaie sau o jachetă pot fi utile, iar încălțămintea confortabilă este esențială pentru a te bucura de eveniment fără disconfort.

7. Siguranța Personală:

 • Păstrează Valorile în Siguranță: Folosește un rucsac sau o poșetă mică și asigură-te că valorile tale (bani, telefon, documente) sunt în siguranță. Fiți atenți la buzunare și păstrați obiectele de valoare într-un loc sigur.

8. Interacțiunea Cu Alții:

 • Spirit Deschis: Fii deschis la noi experiențe și interacționează cu alți participanți. Festivalul este un loc excelent pentru a cunoaște oameni noi și a împărtăși pasiuni comune.

9. Respectul Față de Mediu:

 • Colectare Selectivă: Respectă regulile de colectare selectivă a deșeurilor și contribuie la menținerea curățeniei în zona festivalului.
 • Participă la Inițiativele de Sustenabilitate: Implică-te în proiectele de sustenabilitate ale festivalului, cum ar fi colectarea deșeurilor sau plantarea de arbori.

10. Bucură-te de Experiență:

 • Explorează Totul: Nu te limita doar la scenele principale. Explorează zonele secundare, atelierele și activitățile, pentru a descoperi toate aspectele fascinante ale festivalului.

Pregătindu-te în avans și având în vedere aceste sfaturi, vei putea să te bucuri deplin de experiența Festivalului Electric Castle și să creezi amintiri de neuitat.

Electric Castle nu este doar un festival, ci o experiență captivantă ce îmbină arta, tehnologia și muzica. Cu o atmosferă inegalabilă și artiști de top, acest eveniment continuă să marcheze peisajul cultural, atrăgând participanți entuziaști și creând amintiri de neuitat.

Cele mai recente articole

Music club